Nie masz produktów w koszyku.

Dołącz do
  • Dostawa przez kuriera
  • 30 dni na zwrot
  • Możliwość rozłożenia na raty
Bajeczne słodkości - przepisy

Bajeczne słodkości - przepisy

Wszyscy kochają słodkie niespodzianki. Mimo, że Święta są już dawno za nami, możesz również zwyczajny dzień zamienić w nadzwyczajny i zjeść coś słodkiego z Twoimi dziećmi lub rodzicami. Zobacz przepisy na znakomite muffinki truskawkowe, migdałowe biszkopty i ciasto czekoladowe. 

 

 

Dla Twoich najbliższych

Wszyscy kochają słodkie niespodzianki. Mimo, że Święta są już dawno za nami, możesz również zwyczajny dzień zamienić w nadzwyczajny i zjeść coś słodkiego z Twoimi dziećmi lub rodzicami. Zobacz przepisy na znakomite muffinki truskawkowe, migdałowe biszkopty i ciasto czekoladowe.

Muffinki truskawkowe

Przepis na muffinki z truskawkami i jogurtem:

Składniki:

  • Truskawki ... 150g
  • Cukier waniliowy ... 1 paczka
  • Biała mąka pszenna... 200g
  • Proszek do pieczenia ... 2 łyżeczki
  • Migdały ... 60g
  • Sól ... 1 szczypta
  • Jajko - kurze ... 2 szt.
  • Olej słonecznikowy ... 0,8 dl
  • Jogurt pełnotłuszczowy... 150g
  • Cukier biały... 100g

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj dokładnie truskawki i pokrój je na małe kawałeczki. Posyp je cukrem waniliowym.
  2. Zmieszaj w misce mąkę, proszek do pieczenia, sól i mielone migdały.
  3. W drugiej misce ubij jajka; dodaj olej, jogurt i cukier. Dodaj truskawki i dokładnie wymieszaj.
  4. Dodaj mąkę do składników płynnych i dobrze wymieszaj.
  5. Pokrój papier w taki sposób, aby wyścielił dno foremki na muffinka. Wypełnij je ciastem.
  6. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180° C.
  7. Udekoruj muffinki lukrem i czerwonymi, jadalnymi serduszkami.

Migdałowe serca

Przepis na ciastka z cynamonem, migdałami i migdałami w plasterkach.

Składniki:

  • Biała mąka pszenna... 250g
  • Biały cukier ... 100g
  • Cukier waniliowy ... 1 paczka
  • Sól
  • Cynamon
  • Jajko kurze, żółtko... 3 szt.
  • Margaryna ... 200g
  • Migdały ... 70g
  • Migdały – w plasterkach... 70g
  • Lukier w kolorze czerwonym - jadalny

Sposób przyrządzania:

  1. Zmieszaj w misce mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól, cynamon i 2 żółtka jajka.
  2. Dodaj margarynę i zmielone migdały i zagnieć je razem, aby uzyskać gładkie, jednolite ciasto.
  3. Rozwałkuj ciasto i wykrawaj ciasteczka w kształcie serduszek.
  4. Wyłóż je na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Przykryj ciastka ubitymi żółtkami, do których należy wcześniej dodać odrobinę mleka.
  5. Piecz ciasteczka przez 10 minut w temperaturze 200° C.
  6. Oblej je lukrem w kolorze czerwonym.

Ciasto czekoladowe

Przepis na ciasto z czekoladowym biszkoptem i kremem czekoladowym.

Składniki:

Składniki do przyrządzenia biszkoptu:

  • Jajko kurze ... 8 szt.
  • Biały cukier... 240 g
  • Biała mąka pszenna ... 140 g
  • Czekolada w proszku ... 100 g

Składniki do przyrządzenia kremu:

  • Śmietanka... 1l
  • Czekolada – do gotowania ... 250g

Składniki do dekoracji

  • Serce z czerwonego marcepanu lub różyczki marcepanowe

Sposób przyrządzania:

Przyrządzanie biszkoptu:

  1. Ubij śmietanę.
  2. Roztop czekoladę w misce nad parą i wlej ją do bitej śmietany i wymieszaj.
  3. Gdy biszkopt nieco ostygnie, przekrój go i pokryj kremem czekoladowym.

Udekoruj ciasto czerwonym marcepanowym sercem lub różami.

x
Kliknij, oddzwonimy za darmo

Masz pytania lub chcesz złożyć zamówienie? Kliknij przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie.

Nasz konsultant jest gotów odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące produktów, które Cię interesują. Proszę kliknąć na przycisk poniżej, a my oddzwonimy do Ciebie. Usługa ta jest całkowicie bezpłatna!

Zadzwoń!